dinsdag 8 februari 2011

Op bezoek bij Nijntje in het Dick Bruna Huis

Een dagje Nijntje
Zaterdag zijn we naar het Centraal Museum gegaan. Ik ben gek op het Centraal Museum. Er zijn altijd mooie mode tentoonstellingen, je kunt er lekkere taart eten (toch ook niet onbelangrijk) en  bij het Centraal Museum hoort het Dick Bruna huis. En dat is niet alleen leuk voor Japanners die er massaal op afkomen, maar ook voor kinderen (vooruit, en hun ouders).

In het Centraal Museum staat, net als in het Historisch Museum in Arnhem, een groot oud poppenhuis. Met een zaklampje kun je in de kamers schijnen. Lilly concentreerde zich natuurlijk weer op hard rennen in een museum maar Benjahmin was toch zeker vijf minuten zoet met de zaklamp en het poppenhuis. Toen zijn we snel naar het Dick Bruna huis gegaan waar je kind helemaal los kan gaan. Of juist eindeloos Japanse filmpjes van Nijntje kan kijken, goed voor de meertaligheid! Tot er een Japans kindje komt, natuurlijk.
Lilly vorig jaar, verkleed als Nijntje, zeer herkenbaar nog als Lilly
Er is een aantal zalen waarin Dick Bruna en zijn werk centraal staan. En één zaal is helemaal op kinderen gericht. Hier staat het huis van Nijntje, inclusief verkleedkleren. En je kunt er allemaal spelletjes doen, op computers en op de muur. Maar ook met grote Nijntjeblokken spelen en in de trein van Nijntje rijden.

Vorig jaar zijn we ook geweest, Lilly was toen net één, en toen vond ze het al leuk. Dit is dus met recht een museum waar je je dreumes mee naar toe kunt nemen! Of, so you want, een overdekte speeltuin (zonder frietjes, dat dan weer wel).

Benjahmin als Nijntje, al een stuk minder herkenbaar!
Op zaterdag kun je trouwens ook knutselen op zolder. De rek was er bij ons een beetje uit, maar thuis heeft Benjahmin zondag een Nijntje masker gemaakt! En dat maakte niet alleen hem blij maar ook mij. Mijn kind blijkt dus toch te kunnen (en vooral willen) knutselen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten