zaterdag 22 januari 2011

Zoo op zolder en Net mensen


Another gloomy day outside!

Nieuwe slingers!


 So we went outside to quickly get back inside. We zijn naar het Historisch Museum Arnhem geweest. Daar is tot 20 maart 2011 de tentoonstelling Zoo op zolder. Het was even doorzetten maar toen vonden Benjahmin en Lilly het leuk! De tentoonstelling gaat over dieren in de kunst. Wat dus neerkomt op kunst met dieren. We zochten in elk kunstwerk het dier. Wat een vrij eenvoudige opdracht was zoals je ziet!

De hele dag vraagt Benjahmin zich nu al af waarom die haas een gat in zijn oor heeft. En waarom die meneer hazenoren over zijn schouders heeft hangen. Ik heb allerlei antwoorden gegeven zoals dat die meneer goed wil kijken naar de haas en daarom een gat in zijn oren gemaakt heeft. En dat hij misschien zelf ook wel graag een haas wil zijn. Maar niks heeft hem tot nu toe tevreden gesteld. En dat snap ik ook wel. Kunst blijft soms lastig te interpreteren. Maar ik klaag niet over het gevraag. Dat was precies de bedoeling.

Aan het eind van de tentoonstelling hangt een magneetbord met allemaal onderdelen van de verschillende dieren in de tentoonstelling. Daar kun je je eigen monster van maken. Vind ik erg leuk bedacht. En het sloeg ook wel aan. Nou ja, voor 5 minuten!
De focus van Lilly lag aanvankelijk vooral bij eten en het aanraken van de kunst. Totdat we bij het poppenhuis kwamen (waar in elke kamer een hond zat). Toen was ze even helemaal gegrepen. Even...

Eenmaal thuis hebben we het boek Net mensen van Ingrid en Dieter Schubert gelezen. Hoewel lezen een te groot woord is. Het is een platenboek waarin je kunt zien hoeveel dieren eigenlijk op mensen lijken (of andersom). Ze geven hun kinderen eten, stoeien met ze en geven ze een draai om hun oren als het nodig is. Benjahmin en Lilly vinden het heerlijk om door te bladeren en (opnieuw) allerlei vragen te stellen. En wat ik zo goed vind, het gaat niet alleen over schattige puppy's maar ook over leeuwen die apen vangen en een uil die zijn kinderen een mol voert. Dus niet alleen schattig maar ook realistisch!


En toen kwam er een olifant met een hele grote snuit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten